Frugtplantage

Vores produkter smager af det, de er lavet af.

Æblemost, hyldeblomst, hvidtjørnsaft mv.

Vores friske æblemost er lavet af æbler, vi selv dyrker. Og når vi supplerer vores høst, er det kun med æbler fra Odsherreds dygtigste æbleavlere. Æblerne lagrer vi i laden, hvor de eftermodner helt naturligt, så vi kan presse dem til en frisk most.

Lige så lokale er råvarerne til vores blomstersafter: Vi plukker hyldeblomsterne til vores hyldeblomstsaft i lokalområdet, når deres pollen er allermest gul. Og hvidtjørnesaften bliver høstet i vores duftende hvidtjørnelund. Den varme lage tapper vi samme dag, så vi sikrer den helt rigtige blomstersmag.

Se produktvarianter

Sennep

På vores marker i Sidinge dyrker vi sort og gul sennep. Det er dem, vi bruger til vores mange smagsvarianter. Vi blander fx den stærke og fint bitre sorte sennep med æblernes runde sødme. Eller vi rører vores sennep op med den honning, som bierne henter i vores æbleplantage.

Se alle produktvarianter

Råsaft

Vores råsafter har en ren og ægte smag af det, de er lavet af: Nemlig de bedste bær, der har fået lov at fuldmodne på buske og træer hos lokale bæravlere. Vi forarbejder bærene samme døgn, som de bliver høstet, og saften bliver skånsomt behandlet på anlægget. Det betyder, at saften bevarer det naturlige, sunde indhold af vitaminer og næringsstoffer.

Se alle produktvarianter

Raps- og delikatesseolie

Det bliver ikke mere lokalt, end når det kommer til vores rapsolie. Rapsen til vores produktion bliver nemlig dyrket hos Mogens’ barndomsven Peder i Egebjerg. Det er Peder, der høster, tørrer og renser rapsfrøene, som bliver koldpresset på vores anlæg. Her står olien i flere måneder og bundfælder. Vi bruger ingen pumper eller filtre, så vi sikrer den mest skånsomme forarbejdning og ender med en fortryllende gylden olie. Derudover fremstiller vi delikatesseolier i form af aspargesolie og ramsløgsolie.

Se alle produktvarianter

Marmelade

Vi har gennem mange år produceret marmelade af vores egne bær og frugter. Vores mest populære marmelade er vores æblesmør, som Jette fandt på tilbage i 1980’erne. Den fik sit navn, fordi vi altid brugte den som smør på brødet under osten til formiddagskaffen.

Gennem årene har vores æblesmør fået selskab af en lang række smagsvarianter. Vi producerer alle vores marmelader af friske råvarer, når de er i sæson. Og vi undgår altid at koge frugten, så vi bevarer duften og den ægte smag. Derfor smager vores jordbærmarmelade af jordbær på en dejlig varm sommerdag.

Se alle produktvarianter

Nøddedressing

Vores nøddedressing består af ahornsirup og ristede og hakkede nødder. Man kan sige, at den er vores hofret. Det er i hvert fald den, der vendte op og ned på det hele og gjorde os til den professionelle produktionsvirksomhed, vi er i dag. Vi opfandt vores nøddedressingen som et tilbehør til ostefade, da vi begyndte at sælge oste ud af huset. Og herfra gik det stærkt. I dag leverer vi den og vores andre delikatesser til butikker landet over.

Se alle produktvarianter

Sirup

Vores sirup kan anvendes i både det søde og det salte køkken. Til desserter, salater eller marinader. Prøv fx vores Rosmarinsirup på grilkyllingen og over de ovnbagte rodfrugter. Det smager super lækkert!

Vi laver vores sirup ved at inddampe vores æblemost eller bærsafter ved lave temperaturer og tilsætte sukker. Processen tager ca. et døgn, og selvom opskriften er enkel, kræver det sine smagsløg at ramme den helt rigtige smag, inden siruppen tappes.

Se alle produktvarianter

Et kig ind i produktionen

Æbler fra Odsherred giver den bedste most 🙂