Stjernelandsbyen Sidinge

Navnet Sidinge er en af Danmarks ældste kendte stednavne og betyder de fastboende

Sidinge landsby er en gammel stjerneformet landsby med sine jorde liggende i stjerneformede kiler ind mod midten af byen hvor de 5 gårde og 2 huse ligger tæt sammen. Før år 1850 blev der foretaget en udflytning af 2 gårde og de resterende 5 gårdene blev ombygget og renoveret frem til ca. 1900 tallet til familie drevne landbrug med alle former for husdyr og afgrøder.

Sidinge landsby har gennem tiderne forandret sig i lighed med mange andre landsbyer i Danmark, hvor landbrugsproduktionen og dyrehold er blevet et sekundært tilskud til livets ophold. Der findes nu kun hobby dyr i Sidinge og alle beboerne ernærer sig ved andre jobs og dem der har jord driver det i den sparsomme fritid.

Sidinge Gårdbutik er opstået under disse forandringer gennem 3 generationer, og med lysten og modet til forandring, er det lykkedes at skabe en unik gårdbutik med sans for kvalitet og et vareudvalg som normalt kun findes i de større danske byer. Gårdbutikkens osteudvalg er det største i Odsherred og vel at mærke med oste modnet på eget ostelager.

Kvalitet og nærhed betyder det hele.

Derfor har udviklingen også skabt en ny og meget spændende vinkel med en efterhånden bred vifte af egenproducerede kvalitetsprodukter hvor lokale og egne æbler samt lokale bær og grøntsager bliver forarbejdet til delikatesser og solgt i butikken og i flere delikatessebutikker landet over. Fødevarer produktionen foregår i nyindrettede lokaler i gårdens bygninger, på et moderne rustfrit anlæg med fødevaretilsyn og -sikkerhed i top.

Der er stadig nytænkning og innovation i den lille virksomhed, rapsolie produktionen som startede i 2009 indgår nu også i vores senneps produktion hvor de flotte gule sennepsmarker i Sidinge første gang blev høster i 2010. Sennep er nu en af vores stærke varemærker i sortimentet af kvalitetsfødevarer. Der kommer hele tiden nye produkter til og udviklingen går videre i Sidinge Gårdbutik & Frugtplantage som i november modtog Fødevareprisen 2019.